Kerst- en nieuwjaarswens


Beste ouders, leerlingen, sympathisanten,

Het najaar ligt achter ons en de winter kondigt de kersttijd aan. Lang geleden dat we nog zo vroeg en plots door sneeuw en koude werden overvallen, maar wie er tijd voor neemt, ziet er ook de schoonheid van. Alle gemeenten waarin we als academie werkzaam zijn hebben hun landschappelijke parels, en het zicht van een verstild landschap in de sneeuw blijft altijd iets bijzonders.

Alles wordt een beetje tijdloos, een enorm contrast met de drukte van ons dagelijks leven. Ook onze academie draait op het toerental van een volle agenda. Leerkrachten trachten iedere leerling optimale tijd en aandacht te geven, en zoals steeds worden er talloze initiatieven gepland om ook buiten het klaslokaal Muziek en Woord te kunnen ervaren en beleven. Klasoptredens, deelname aan bibliotheekconcerten, solidariteitsconcert 11.11.11., slagwerknamiddag, singer-songwriteravond, sinterklaasconcert, uitstappen met de AMC klas, en tijdens de laatste week voor de kerstvakantie verschillende kerstoptredens…

Altijd opnieuw geeft het voldoening om leerlingen en leerkrachten samen aan het werk te zien en horen, ouders en sympathisanten te begroeten, na te praten, te peilen naar verwachtingen en verzuchtingen.

Na de welgekomen vakantieweken staan we vanaf januari opnieuw voor zowel talloze evenementen als ook een aantal grote uitdagingen. Een nieuw decreet DKO staat in de steigers en wordt naar volgend schooljaar toe voorbereid. Wij houden iedereen tijdens het tweede semester op de hoogte van de ontwikkelingen.

Op de website www.amwn.be kan je ons Artistiek Pedagogisch Project lezen: het verwoordt helder waar we voor staan en hoe we met onze leerlingen willen werken.

Het Jaarconcert zondag 28 januari luidt al meteen de Muziek- en Woordweken in, vol originele activiteiten in het kader van zo breed mogelijk samenwerking en interactie: uitgebreide info hierover volgt spoedig!

En dan kondigt het voorjaar zich reeds aan...alles in het teken van hernieuwd leven.

Maar eerst is er nu de tijd om met familie, geliefden en vrienden tijd door te brengen, en om ook eens niets te doen, zomaar…

Graag wensen wij jullie vanuit ganse team fijne kerstdagen toe, en spreken nu voor iedereen al onze beste wensen uit: een nieuw jaar in een goede gezondheid en met voldoening in wat je doet.

Met vriendelijke groet
Jef Lysens
directeur

Nieuwsbrief: